ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ

This post is also available in: English (Αγγλικά)

Ο αυτορυθμιζόμενος σταλάκτης της Agrodrip ‘’ΚΟΡΩΝΕΙΑ NO-DRAIN’’ (Αυτορυθμιζόμενος σταλάκτης με ενσωματωμένη αντιστραγγιστική βαλβίδα, η οποία ανοίγει σε πίεση μεγαλύτερηαπό 0,4bar & κλείνει σε πίεση μικρότερη από 0,3bar) παρέχει σταθερό και ομοιόμορφο ρυθμό ροής ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η μορφολογία του εδάφους.

Είναι ιδανικός για εφαρμογές ακριβείας και ειδικά στην υδροπονία* όπου απαιτούνται πολύ συντονισμένες πιέσεις στεγανοποίησης και ανοίγματος.

Αποτελεί ιδανική λύση άρδευσης για αμπελώνες , θερμοκήπια , φυτώρια κ.α. , καθώς και εξαιρετική επιλογή για επικλινή εδάφη και μακριά μήκη γραμμών άρδευσης.

*Η υδροπονία δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε τις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται το φυτό – να ρυθμίζουμε το πρόγραμμα θρέψης του φυτού, θερμοκρασία και υγρασία του χώρου που περιβάλλει την ρίζα. Επίσης εφόσον το υπόστρωμα είναι αδρανές, δηλαδή στερεώνεται τις θρεπτικές ουσίες, απουσιάζουν και παθογόνοι μικροοργανισμοί και άλλοι εχθροί. Επιπλέον στο υπόστρωμα δεν αναπτύσσονται τα ζιζάνια που με τη σειρά του συνεπάγεται στην μηδενική χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων.

Με τα υδροπονικά συστήματα μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν όλα τα φυτά

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

• Ο μηχανισμός αυτόματης εκκένωσης ξεπλένεται (δηλαδή ανοιγοκλείνει η μεμβράνη της σιλικόνης σε κάθε εκκίνηση) εξασφαλίζοντας αξιόπιστη λειτουργία και λιγότερη συντήρηση– αυτοκαθαριζόμενος
• Εξαιρετική απόδοση Cv και εύρος αντιστάθμισης πίεσης (7-58 psi) για σταθερή ομοιομορφία εκπομπών.
• Τα μοντέλα No-Drain εξαλείφουν τις απορροές σε ανώμαλες εφαρμογές εδάφους.
• Ατομική χρωματική κωδικοποίηση κάθε ροής για εύκολη αναγνώριση.
• Υψηλής ποιότητας πλαστικό με διάφραγμα σιλικόνης που παρέχει αξιόπιστη απόδοση στις πιο δύσκολες συνθήκες UV και χημικών.
• Κατάλληλος για επιφάνειες εδαφών με κλίση, για μεγάλα μήκη αρδευτικών γραμμών ή όπου αλλού είναι απαραίτητος ο ολοκληρωτικός έλεγχος κατανάλωσης και ομοιομορφίας παροχής.
• Ο σταλάκτης μπορεί να συνδεθεί στην έξοδό του με σωληνάκι υδροπονίας απευθείας ή με διακλαδωτή και στην συνέχεια με λόγχη υδροπονίας με σκοπό την ασφαλή κατεύθυνση της σταγόνας στο επιθυμητό σημείο